Contact gegevens SV RODA

Van Bergenplein 41
06-40402358

SV RODA

logo-roda

Luchtbuks
schieten
Het luchtbuks schieten lijkt een makkelijke sport, maar dat valt wel tegen. Je moet maar eens proberen op 7 meter afstand een puntje van 2 mm te raken. Er wordt bij ons geschoten door oud en jong, mannen en vrouwen, zo kun je bij ons al komen schieten op de dag dat je 14 jaar geworden bent maar dan wel onder begeleiding van een ouder. Pas vanaf je 16e verjaardag mag je volledig zelfstandig schieten.

Natuurlijk word hier door het bestuur goed op gelet of je dan als schutter wel wapenkundig bent, je een wapen vast kan houden en er verantwoord mee om kan gaan.

Dit natuurlijk altijd om de veiligheid voorop te stellen !

 
Verschietingen Er zijn 20 verplichte verschietingen deze worden door het bestuur wekelijks bijgehouden.
Dit betekent dat je voor je gaat schieten zelf kan bepalen of je gaat oefenen of dat je graag wilt dat de score word genoteerd, dit word bewust voor de aanvang van het schieten gedaan zodat achteraf niet gekeken kan worden naar de goed of slecht behaalde punten.

Zo kan iedere schutter zelf de verantwoording dragen om aan het eind van het seizoen - wat loopt vanaf 1 januari tot eind september – te zorgen dat er 20 uitslagen op de lijst staan.

 

 Aan het einde van het schiet seizoen word er een jaarvergadering gehouden met daarin de prijsuitreiking. Je hebt altijd recht op een prijs , mits je de 20 verschietingen hebt vol gemaakt.

 
Klassen Er wordt geschoten in 4 klassen
A-klasse
B-klasse
C-klasse
                                (de klasse word bepaald naar gelang je scores zijn)
Waar schiet je op?  

Er word geschoten op kaarten met 5 rozen in series van 5 kaarten Je kunt maximaal 50 punten per kaart schieten. Er zijn 20 verschietingen voor de club competitie.

 
Wanneer? Op maandagavond vanaf 19:00 tot ongeveer 22:00 uur.
Je kunt altijd eens vrijblijvend komen kijken en proefschieten.

Neem dan wel eerst contact op met de vereniging (via email of telefoon) zodat er ook tijd vrij gemaakt kan worden voor goede begeleiding.

 
Contributie € 10.00 per maand en éénmalig inschrijfgeld van € 7,50.
Dit is inclusief kogels, kaarten en eventueel verenigingsbuks.
 
Eigen wapen? Een beginnende sportschutter mag volgens de Nederlandse wetgeving al direct een eigen Luchtdrukwapen aanschaffen, maar geen eigen vuurwapen. Gelet op de relatief hoge aanschafkosten van een schietsportwapen, kan een schutter ook gebruik maken van zogenaamde 'verenigingswapens'. Hierdoor kan de schutter eerst kennismaken met de Schietsport, alvorens hij een keuze maakt voor de aanschaf van een eigen wapen.
 
Duur? Het schieten met luchtdrukwapens is een relatief goedkope tak van de schietsport. Hierdoor wordt het luchtdrukschieten door junioren maar ook door volwassenen veelvuldig beoefend.

Onze club heeft 4 Luchtbuksen ter beschikking waarvan 1 lichtere buks voor vrouwen. Over het algemeen kopen de meeste leden na een paar jaar een eigen. De prijzen liggen hiervan ver uit elkaar maar zijn zeker niet goedkoop,  het is echter geen verplichting om een eigen wapen te hebben.

Bij aanmelding houden wij een tijd van 3 maanden aan, hierin betaald de schutter de contributie kosten en krijgt de nieuwe schutter evenals de andere leden de kans om aan elkaar te wennen. Na de 3 maanden volgt er een vraag om vast lid te worden en zal er een stemming onder de leden in gang gezet worden om het nieuwe lid in- dan wel uit te stemmen. Hierna zal het – eenmalige - inschrijfgeld ook moeten worden voldaan.

Bestuur

Voorzitter: Rianne Broeders Secretaris: Jantine de Jong Penningmeester: Peter Snoeijs Baancommissaris: Kees Oonincx Website: www.schietvereniging-roda.jouwweb.nl